Bulaşık Makinesi Alırken Neye Dikkat Edilmeli?

Bulaşık Makinesi Alırken Neye Dikkat Edilmeli?
BU YAZIDAKİ ÜRÜNLER
Beko BM 3043 Bulaşık Makinesi
Beko
Beko BM 3043 Bulaşık Makinesi
11.579,00 TL
SEPETE EKLE
Date Icon Ocak 11, 2023
Text Sizer
Close Icon3 dakika
  • Facebook Icon
  • Twitter Icon
  • Pinterest Icon
  • Envelope Icon
  • Whatsapp Icon

Evde en çok kullanılan beyaz eşyalardan biri olan bulaşık makinesi, dikkatli bir şekilde seçilmesi gereken ürünlerin başında gelir. Bulaşık makinesi çeşitleri genellikle benzer bir tasarıma sahip olsa da ürünleri incelediğinizde farklı özelliklerle birbirinden ayrılan seçenekler olduğunu görebilirsiniz. Bulaşık makinesinde aranması gereken özellikler hakkında bilgi edinerek sizin için uygun olanı daha kolay bulabilir, istediğiniz performansı elde edebilirsiniz. Temizleme performansı ya da bağlantıları bakımından birbirinden ayrılan ürünler arasından mutfaklarınız için ideal parçaya kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Nasıl bir ürün istediğinizi belirledikten sonra Jebinde’deki modellere göz atmaya başlayabilirsiniz.

Bulaşık Makinesinde Aranması Gereken Özellikler Nelerdir?

Temizleme performansı, gürültü seviyesi, enerji verimliliği, boyut, kurutma sınıfı, program sayısı, kapasite ya da renk gibi özellikler, bulaşık makinesi satın alırken göz atmanız gereken kriterler arasında yer alır. Kaplama da dikkat edilmesi gereken özellikler arasında yer alır. Kaplama plastik yerine ağırlıklı olarak paslanmaz çelikten yapılmışsa daha iyi bir performans elde etmenizi sağlar. Kriterlerinizi belirledikten sonra Jebinde’deki bulaşık makinesi çeşitlerine bakabilir, istediğiniz özelliklere kısa sürede ulaşabilirsiniz.

Bulaşık Makinesi Enerji Sınıfı

“Bulaşık makinesi alırken nelere dikkat edilmeli?” sorusunun ilk cevapları arasında enerji sınıfı gelir. Bulaşık makinesi modellerinde yıllık enerji tüketimi göz önünde bulundurularak belirlenen sınıf, modellerin ne kadar tasarruflu olduğunu gösterir. Yeni enerji sınıflandırmasına göre A’dan G’ye kadar 7 farklı sınıf bulunur. Eski enerji sınıflandırmasında ise bu sıralama A+++’tan D’ye kadardı.

Bulaşık Makinesinin Yıllık Su ve Enerji Tüketimi

Yıllık su ve enerji tüketimi önemli bir kriterdir. Ürünleri incelediğinizde yıllık ve 100 yıkamaya bağlı olmak üzere iki farklı enerji tüketimi olduğunu görebilirsiniz. Ek olarak su tüketimi de yıllık bazda verilen modeller, bulaşık makinesi seçiminde önemli bir yere sahiptir. Daha tasarruflu bir ürün satın almak istiyorsanız düşük değerlere sahip modeller arasından seçim yapmalısınız.

Bulaşık Makinesinin Boyutu

Boyut, bulaşık makinesi seçiminin önemli kriterleri arasında bulunur. Ürünü nereye yerleştireceğinize karar verdikten sonra farklı ölçülere sahip olan modelleri incelemeye başlayabilirsiniz. Seçenekleri incelediğinizde 600 mm ya da 446 mm genişliğe sahip modeller olduğunu görebilirsiniz. Ayrıca yükseklik ve derinlik gibi özellikler bakımından da birbirinden ayrılan bulaşık makineleri, her yere rahatlıkla uyum sağlayabilir.

Bulaşık Makinesinin Kurutma Sınıfı

Makine bitiminde bulaşıklarınızın istediğiniz kurulukta olmasını istiyorsanız kurutma sınıfını incelemeniz gerekir. Kurutma sınıfında da enerji sınıfında olduğu gibi alfabedeki harfler ilerledikçe performans düşer.

Bulaşık Makinesi Kaç Programlı Olmalı?

“Bulaşık makinesi alırken kaç programlı olmalı?” diye merak ediyorsanız bu sorunun kişiden kişiye değiştiğini bilmeniz gerekir. Ürünlere göz attığınızda 3, 4, 5, 6 ya da 11 programlı gibi farklı seçenekler olduğunu görebilirsiniz. Aşağıdaki maddeleri inceleyerek programların ne olduğu hakkında kısaca bilgi edinebilirsiniz.

Çoğu bulaşık makinesinde 50 ºC ve 70 ºC gibi farklı sıcaklıklarda yıkama yapılmasını sağlayan bir ayar bulunur. Ayrıca hızlı programlar da pratik bir deneyim için kullanıcılara avantajlar sunar.

Bazı bulaşık makinelerinde içinde bulunan bulaşık miktarına göre yıkama işlemini gerçekleştiren bir ayar bulunur. Bulaşık makinesini tam doldurmadan çalıştırmak istiyorsanız bu program sizin için idealdir.

Bazı modellerde ise Wi-Fi bağlantısı bulunduğu için ek programlar indirilebilir. İhtiyaç durumunuza göre farklı programlar indirebileceğiniz bir model arıyorsanız Wi-Fi desteğine sahip olanlara göz atabilirsiniz.

Bulaşık Makinesi Kapasitesi

Bulaşık makinesinin kapasitesi, evde kaç kişinin yaşadığına göre belirlenir. 14 kişilik kapasiteye sahip olanlar daha kalabalık ailelerin günlük bulaşıklarını alırken 9 kişilik olanlar çiftler ya da çekirdek aileler için iyi bir seçimdir.

Bulaşık Makinesinin Gürültü Seviyesi

Bulaşıklarınızı geceleri de yıkamak istiyorsanız gürültü seviyesini incelemeniz gerekir. dB cinsinden ölçülen gürültü seviyesi, makinenin çalışırken ne kadar ses çıkardığını belirtir. Değer ne kadar yüksek olursa bulaşık makinesi o kadar sesli çalışır.

Bulaşık Makinesinin Rengi

Bulaşık makinesinin genellikle beyaz olduğu düşünülse de seçenekleri incelediğinizde farklı renkler olduğunu görebilirsiniz. Inox ya da siyah gibi farklı renk alternatifleri arasından mutfağınıza uyum sağlayan modeli kolaylıkla bulabilirsiniz.

Bulaşık Makinesi Kaç Derecede Yıkamalı?

Bulaşık makinesinin kaç derecede yıkama yaptığı modelden modele değişiklik gösterebilir. Çok kirli ve yağ lekeli bulaşıklar yıkanacaksa 70 ºC gibi yüksek sıcaklıklarla yıkama yapılabilir. 50 ºC gibi değerlere sahip olan ekonomi modu da yeterli performans gösterebilir. Genellikle bulaşıklar 35 ºC ile 70 ºC arasında sıcaklığa sahip olan makinelerde yıkanır.


Ankastre Bulaşık Makinesi mi Solo Bulaşık Makinesi mi?

Bulaşık makinelerinin ankastre ya da solo olması, yerleştirme şeklini değiştirir. Modellerin avantaj ve dezavantajları şu şekildedir:

Solo bulaşık makineleri, mutfakta dilediğiniz yere yerleştirebileceğiniz bir yapıdadır.

Ankastre bulaşık makinesi modelleri yarı ve tam olarak iki kategoriye ayrılır. Tam olanların kapağı, dolabınızın kapaklarından oluşur. Yarı olanlarda ise üst bölümünde ekran alanı yer alır. Ankastre modeller daha az yer kaplamalarına rağmen her zaman sabit bir alana ihtiyaç duyar. Başka yere taşındığınızda sorun olabilir.

Sizin için hangisinin daha iyi olduğuna karar verdikten sonra Jebinde’ye göz atabilirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular

Bulaşık makinesi alırken nelere dikkat edilir?

Bulaşık makinesinin programları, boyutu, ankastre mi solo mu olduğu ya da rengi, dikkat edilmesi gereken kriterler arasında yer alır.
 

Bulaşık makinesi Eco modu neden uzun?

Normal programlara göre daha az su kullanarak enerjiden tasarruf ettiği için Eco modu uzun sürer. Normal bir programa göre daha az sıcak su kullandığı için de Eco modunda temizlik yaparken bulaşık makinelerinin daha uzun süreye ihtiyacı olur.
 

Bulaşık makinesinde en iyi enerji sınıfı hangisi???

Yeni enerji sınıfı tanımlarına göre en ekonomik enerji sınıfı A şeklindedir. Geçmişte enerji sınıfları A+++ ile D arasındaydı. Ancak bu sınıflandırma A ile G arasında olacak şekilde değişti. Bu yeni sınıflandırmada ise A sınıfı bulaşık makineleri en az enerji harcayan makinelerdir.

DİĞER YAZILAR
Ankastre Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Ankastre Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? 11.11 İndirimleri Ne Zaman? 11.11 İndirimleri Ne Zaman? 2023 Black Friday Ne Zaman? 2023 Black Friday Ne Zaman? Android ile IOS Arasındaki Farklar Nelerdir? Android ile IOS Arasındaki Farklar Nelerdir? Beyaz Eşya Enerji Sınıfları Nelerdir? Beyaz Eşya Enerji Sınıfları Nelerdir? Bulaşık Makinesi Alırken Neye Dikkat Edilmeli? Bulaşık Makinesi Alırken Neye Dikkat Edilmeli? Buzdolabı Alırken Neye Dikkat Edilmeli? Buzdolabı Alırken Neye Dikkat Edilmeli? Buzdolabı Temizliği ve Kokularıyla Başa Çıkma Rehberi Buzdolabı Temizliği ve Kokularıyla Başa Çıkma Rehberi Çamaşır Kurutma Makinesi Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Çamaşır Kurutma Makinesi Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Çamaşır Makinesi Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Çamaşır Makinesi Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Çay Makinesi Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Çay Makinesi Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Derin Dondurucu Alırken Neye Dikkat Edilmeli? Derin Dondurucu Alırken Neye Dikkat Edilmeli? Dikey Süpürge Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Dikey Süpürge Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Ekonomik Çeyiz Paketi Almanın Püf Noktaları Ekonomik Çeyiz Paketi Almanın Püf Noktaları En İyi Fiyat Performans Laptop Modelleri En İyi Fiyat Performans Laptop Modelleri En İyi Kahve Makineleri Rehberi 2024 En İyi Kahve Makineleri Rehberi 2024 En İyi Tost Makinesi Tavsiyeleri En İyi Tost Makinesi Tavsiyeleri Filtre Kahve Nasıl Yapılır? Filtre Kahve Nasıl Yapılır? Fırın Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Fırın Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Fiyat Performans Bluetooth Kulaklık Modelleri Fiyat Performans Bluetooth Kulaklık Modelleri Fiyat Performans Tablet Modelleri Fiyat Performans Tablet Modelleri Fiyat Performans Telefon Modelleri Fiyat Performans Telefon Modelleri Fiyat Performans Televizyonlar Fiyat Performans Televizyonlar Hangi Marka Hangi Ülkenin? Hangi Marka Hangi Ülkenin? Hava Temizleyici Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Hava Temizleyici Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Isıtıcı Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Isıtıcı Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Kahve Makinesi Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Kahve Makinesi Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Kahve Makinesi Kullanım Rehberi 2024 Kahve Makinesi Kullanım Rehberi 2024 Klima Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Klima Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Laptop Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Laptop Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Macbook Kullanım Rehberi Macbook Kullanım Rehberi Masaüstü Bilgisayar Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Masaüstü Bilgisayar Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Monitör Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Monitör Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Mutfakta kullanılan küçük ev aletlerini seçerken nelere dikkat edilmeli? Mutfakta kullanılan küçük ev aletlerini seçerken nelere dikkat edilmeli? Nasıl Yapılır: Televizyon Ayarlama Nasıl Yapılır: Televizyon Ayarlama Robot Süpürge mi Dikey Süpürge mi? Hangisi Alınmalı? Robot Süpürge mi Dikey Süpürge mi? Hangisi Alınmalı? Set Üstü Ocak Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Set Üstü Ocak Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Su Sebili Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Su Sebili Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Süpürge Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Süpürge Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Tablet Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Tablet Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Telefon Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Telefon Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Telefonun Hızlı Şarj Olması İçin ne Yapmalıyız? Telefonun Hızlı Şarj Olması İçin ne Yapmalıyız? Televizyon Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Televizyon Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? TV Ekran Boyutları Rehberi TV Ekran Boyutları Rehberi Ütü Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Ütü Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?
Kapat
SEPETİNİZ
{{item.Name}}
{{(item.ProductFeatures | filter: {Id : 2108})[0].Name}}
% {{ ((item.OldPrice - item.Price) / item.OldPrice * 100) | number:'0' }} İNDİRİM
{{(item.ProductFeatures | filter: {Id : 118})[0].Name}} {{item.Amount}} Adet
{{item.TotalPrice | number:2}} TL
{{item.TotalOldPrice | number:2}} TL
Sil
Sepet Boş
SEPETİNİZDE ÜRÜN BULUNMUYOR

Alışverişe geri dönerek seçiminizi yapabilirsiniz.

ALIŞVERİŞE DÖN
Aramayı Kapat
Kapat
Favori Listenizde Ürün Bulunmuyor

Karşılaştırma listenizde en az 2 ürün bulunmalıdır.

ALIŞVERİŞE DÖN