TV Ekran Boyutları Rehberi

TV Ekran Boyutları Rehberi
Date Icon Şubat 22, 2024
Text Sizer
Close Icon3 dakika
  • Facebook Icon
  • Twitter Icon
  • Pinterest Icon
  • Envelope Icon
  • Whatsapp Icon

Televizyonlar farklı boyut seçenekleriyle kullanıcılara özel bir deneyim sunar. Ev, ofis veya kafe gibi mekânlarda tercih edebileceğiniz TV’lerin ekran boyutlarını, kullanım amacınıza uygun olanlar arasından belirlemeniz mümkündür. Bulunduğunuz alanın özelliklerine göre TV boyutu seçimi yaptığınızda, izlediklerinizden daha çok keyif alabilirsiniz.

Küçük alanlar için büyük boyutlu ekranlarda TV izlemek avantajlı olmayabilir. Görüş mesafenizi daraltan ve oturma bölümüne çok yakın duran televizyonlarda seyir keyfi azalır. Geniş alanlarda ise küçük ekranlar yetersiz kalır. Eşsiz görüntüler sunan ve sizi içine çeken karelerle sinema konforunda TV izleme ayrıcalığına sahip olmak için size en uygun ürünü tercih edebilirsiniz. TV ekran boyutları rehberi sayesinde 55 ekran kaç cm, 102 ekran kaç inç veya 140 ekran kaç inç gibi sorularınıza yanıt bulabilirsiniz. Bu bilgilerle hayalinizdeki TV izleme alanını yaratma şansınız olur.

32 inç Kaç Ekran?

Yeni bir TV satın alma kararı verirken farklı boyutlardaki ürünler arasından seçim yapmanız gerekir. Kullanıcılar 32 inç kaç ekran televizyondur sorusunu merak ederler. Ekran boyutları ölçüldüğünde 81 cm olan TV’ler, 32 inç’tir. Bu durumda televizyon ekranı, 40 cm genişliğe ve 70 cm yüksekliğe sahiptir. 32 inç TV özellikleriyle küçük alanlarda tercih edebileceğiniz bir TV alternatifi olarak ilgi görür.

39 inç Kaç Ekran?

39 inç kaç ekran televizyon için kullanılan bir ölçü birimidir. Televizyon ekranı 98 cm-99 cm aralığındaysa 39 inç boyutlarında olduğu anlaşılır. Film, dizi keyfi için ideal boyutlarda bir TV alternatifi olarak evlerinizde rahatlıkla kullanabilirsiniz.

40 inç Kaç Ekran?

Geniş ekranda TV izlemeyi sevenlerin en çok araştırdığı konular arasında 40 inç kaç ekrandır sorusu sayılabilir. Bu televizyon boyutu, 101 cm-102 cm ekranıyla görüş açınızı genişleten avantajlar sunar. Ekran boyu 89 ve eni 50 cm üzerinde ölçüleriyle öne çıkar.

42 inç Kaç Ekran?

42 inç kaç ekran sorusunu yanıtlarken farklı marka ve modellere göre değişebileceğini bilmeniz önemlidir. Genelde 106 cm olarak tasarlanan ürün çeşitleri, 100 cm ile 105 cm arasında ekran alanlarına sahip olabilir. Bu detayı göz önünde bulundurarak TV boyutunu tercih edebilirsiniz. 42 inç bir ürün ortalama 93 cm x 52 cm ölçülerinde dizayn edilir.

43 inç Kaç Ekran?

Televizyon alanınızı belirleme sırasında beğendiğiniz ürünleri incelerken, 43 inç kaç ekran bilgisine ihtiyacınız olabilir. 109 cm ölçülerinde üretilen TV seçenekleri en olarak yaklaşık 95 cm ve boy olarak 53 cm uzunluğundadır. Ekran boyutlarıyla beklentilerinizi karşılar ve evinize hoş bir hava katar. 109 ekran kaç inç sorusunun cevabı da 43 inç olarak verilir. Böylece hem cm hem de inç olarak TV ölçüleri hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

49 inç Kaç Ekran?

Büyük ekran TV tutkunlarının ilgiyle karşıladığı 124 cm seçeneği, “49 inç kaç ekran boyutuna denk gelir?” sorusunu cevaplar. Teknolojik altyapı desteğiyle evde sinema keyfi sunan TV’ler arasında öne çıkan bu model, evlerden iş yerlerine kadar geniş bir alanda kullanılabilir.

50 inç Kaç Ekran?

TV bulundurulacak alanın ölçüleri hesaba katılarak boyutları belirlenir. Bu kapsamda “50 inç kaç ekran?” sorusu gündeme gelir. Ekran ölçüleri genelde 127 cm olarak tanımlanan TV’ler, 50 inç ürünlerdir. Bu büyüklükte TV’lerin ideal izleme mesafesi, 1.3 ve 2 m arasında olduğunda televizyondaki görüntüler daha net ve güzel görünür.

55 inç Kaç Ekran?

“55 inç kaç ekran televizyondur?” sorusunu şu şekilde yanıtlamak mümkündür. 55 inç, ekranı 139 cm-140 cm üretilen TV modellerine denir. Ayrıca eni 122 cm, boyu 68 cm olarak tanımlanır. Televizyon seyretmeyi sevenlerin evlerinde bulunan modeller arasında 55 inç ekranlar sayılabilir. Görselleri geniş bir açıyla izleme fırsatı sunan bu TV’lerin pek çok farklı marka tarafından üretilen alternatifleri mevcuttur.

58 inç Kaç Ekran?

Boyutlarına göre seçilen TV modelleri pek çok mekânda değerlendirilebilir. Bu kapsamda “58 inç kaç ekran?” sorusunun cevabı 147 ekran olarak verilir. Kafe, iş yeri ve büyük salonlu evler için ideal olan bu TV modelini inceleyerek karara varabilirsiniz.

65 inç Kaç Ekran?

Ekran büyüdükçe çerçevesi daha ince olarak tasarlanabilir. Böylece hem estetik durur hem de göz yormaz. “65 inç kaç ekran?” diye merak edenlere şu şekilde yanıt verilebilir. Bu TV’ler 165 cm ölçülerine sahiptir, genelde boyu 81 cm ve eni 144 cm olarak üretilir. Büyük boyutları sebebiyle geniş ekranda dilediğinizi izleme olanağı sunar.

82 inç Kaç Ekran?

Ekran boyutu 208 cm olarak üretilen TV seçenekleri 82 inç’tir. Mükemmel sinema deneyimi olanağı sunan TV alternatifleri arasında bu modeller öne çıkar. Projeksiyon veya perde gibi büyük ekranda film, dizi, oyun ve maç keyfi yapmanıza olanak sağlayan bir seçenektir.

İnç ve Ekran Ölçüsü Ne Anlama Geliyor?

Televizyon tercihinizi yaparken bilmeniz gereken konuların başında ekran ölçüsü öne çıkar. TV boyutlarını ifade etmek amacıyla kullanılan uluslararası ölçü birimi inç’tir. Bu birimin en çok kullanıldığı alanların başında; TV, bilgisayar ve telefonlar gelir.

TV boyutunu hesaplarken ekranın çapraz uzunluğu dikkate alınır. Bu hesaplama, TV ekranının sol üst köşesinden sağ alt köşesine kadar ölçülmesiyle yapılır. Çıkan sonuç ve televizyonu konumlandıracağınız alanın ölçüsünü mukayese ederek ideal boyutu bulabilirsiniz. Televizyonun seyir keyfini artıran en önemli konulardan biri ekran boyutu olduğu için beklentilerinizi karşılayan ölçüyü belirleyebilirsiniz. Kullanım alanınızın büyüklüğüne göre en büyük televizyon kaç ekran tespit etme şansınız olur.

Farklı boyutlarla satışa sunulan elektronik cihazları değerlendirirken kullanabileceğiniz bir yöntem mevcuttur. 1 inç = 2,54 cm’dir ve inç x 2,54 formülüne göre 37 inç x 2,54 = 93,98 cm yani 93 cm ekrana denk gelir. Televizyon alırken boyutlarını hayal etmek zor olabilir. Bu konuda net bir fikre sahip olmak istiyorsanız bu basit formülü kullanabilirsiniz.

Ekran ölçülerine göre inç ve ekran bilgileri şöyledir:

  •  82 ekran kaç inç = 32” = 81,28 cm
  • 108 ekran kaç inç = 43” = 109,22 cm
  • 120 ekran kaç inç = 47” = 119,38 cm
  • 126 ekran kaç inç = 50” = 101,6 cm
  • 127 ekran kaç inç = 50” = 101,6 cm

Böylece televizyonunuzu koymak istediğiniz yerin ölçüsüne göre farklı boyuttaki alternatifler arasından uygun olanı belirleyebilirsiniz. Ekran ölçüsünde yanılgıya sebep olan diğer bir konu da TV’nin çerçevesinin hesaba katılmasıdır. TV boyutunu netleştirmek için sadece ekranın ölçülerini almanız gerektiğini bilmenizde fayda vardır.

Yeni nesil teknolojileri etkin bir şekilde kullanmak istediğinizde büyük ekranlı televizyonlara yönelebilirsiniz. Sadece film ve dizi izlemek haricinde oyun oynamayı da seviyorsanız tüm bilgileri göz önünde bulundurarak en uygun ürüne karar verebilirsiniz. Evinizde günlük hayatın stresinden kurtulmak ve keyifli vakit geçirmek için en iyi yöntem TV izlemektir. Hem eğlenceli hem de ekonomik olan bu yöntemi değerlendirmek amacıyla birbirinden farklı ölçülerde üretilen TV alternatiflerini inceleyebilirsiniz.

İdeal TV Mesafe Ölçüsü Ne Kadar Olmalı?

İdeal TV mesafe ölçüsünün tespiti yapılırken televizyonun kullanılacağı alanın metrekaresi ve TV ile oturma bölümlerinin uzaklığı dikkate alınmalıdır. Alan büyüdükçe TV boyutları da artabilir. Ama küçük alanlarda büyük ekran kullanımı tercih edildiğinde yakın mesafe sebebiyle görüntü problemleriyle karşılaşabilirsiniz.

Mesafeyi hesaplamak için televizyonun cm cinsinden boyutunu 1.2 katı ile çarpmanız yeterli olur. İdeal mesafeyi bulmak için örneğin 50 inç (127 cm) televizyon için 152 cm uzaklık gerekir. Formüle göre hesaplama yapıldığında ekran boyutu ve izleme mesafesi şu şekildedir:

  • 32” 81 cm = 1 m
  • 39” 99 cm = 1.18 cm
  • 40” 102 cm = 1.22 cm
  • 42” ortalama 105 cm = 1.26 cm
  • 43” 109 cm = 1.30 cm
  • 47” 119 cm = 1.40 cm
  • 50” 127 cm = 1.52 cm
  • 55” 140 cm = 1.68 cm
  • 58” 147 cm = 1.76 cm
  • 65” 165 cm = 1.98 cm
  • 82” 208 cm = 2.50 cm

Bu bilgi sayesinde ev veya iş yerinizde televizyonunuzu konumlandıracağınız yeri doğru tespit edebilirsiniz. Ekran boyutu dikkate alınarak yapılan hesaplamalar sonucunda sağlıklı bir izleme alanı oluşturmanız mümkün olur. Böylece televizyonunuzun özelliklerini etkin bir şekilde kullanabilirsiniz. Aynı zamanda TV izleme performansını en üst seviyeye çıkarabilirsiniz.

Geniş ekranlı TV’ler görme problemi olanlara avantaj sağlayan ürünlerdir. Ekran boyutu büyüdükçe görsellerin netliği değişebilir. Televizyonun teknik özelliklerine bakılarak ne tip görseller elde edeceğinizi tahmin edebilirsiniz. Televizyon izleme alanını uygun koşullarda dekore edebilmek için farklı bilgileri değerlendirmeniz önemlidir. Farklı ortamlarda kullanmanız için hazırlanan TV ekran boyutları rehberi kapsamında detayları verilen konular sayesinde fikir edinebilirsiniz. Böylece TV boyutlarını bilinçli olarak seçme şansınız olur.

Ev veya iş yerinizde ihtiyacınız olan ekran seçeneklerini TV satın al linkini tıklayarak hemen inceleyebilirsiniz. Jebinde ayrıcalıklarıyla satışa sunulan ürünleri size özel fiyatlarla satın alabilirsiniz.

Sık Sorulan Sorular

102 Ekran Kaç inç?

102 ekran 40 inç televizyon büyüklüğüne denk gelir. Televizyon ideal izleme mesafesiyle evlerde veya iş yerlerinde değerlendirebileceğiniz ekran boyutları arasında öne çıkar.

108 Ekran Kaç inç?

108 ekran bir diğer adıyla 43 inç TV olarak bilinir. Geniş mekânlarda TV izleme olanağı sunan ortalama ekranlardan daha büyük olması sebebiyle ilgi gören modellerden oluşur.

109 Ekran Kaç inç?

109 ekran 43 inç televizyon boyutuyla standart ölçülere sahiptir. 95 cm’e 53 cm olarak tasarlanan TV, orta boy ekranıyla avantajlı ürün seçeneklerindendir.

120 Ekran Kaç inç?

120 ekran 47 inç boyutuyla evde sinema keyfi yapmanıza olanak sunar. Geniş görüş mesafesi sunan TV boyutlarıyla büyük alanlar için uygundur.

126 Ekran Kaç inç?

126 ekran 50 inç ölçüsüyle hem ev hem de ofis gibi ortamlarda tercih edebileceğiniz özelliklere sahiptir. En ve boy ölçüleri 111 x 62 cm olarak belirtilir.

127 Ekran Kaç inç?

127 ekran 50 inç TV’leri ifade eden ölçüsüyle öne çıkan modellerden oluşur. Bu TV boyutu; film, dizi, belgesel ve pek çok türde görseli keyifli olarak izlemenize yardımcı olur.

140 Ekran Kaç inç?

140 ekran 55 inç TV boyutu olarak bilinir. Televizyonun en ve boy ölçüleri 122 x 68 cm olarak belirtilir. 139 cm ve 140 cm TV modellerini 55 inç kategorisinde görmeniz mümkündür. Büyük boy ekranıyla evde sinema keyfini yaşamanız için idealdir.

DİĞER YAZILAR
Ankastre Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Ankastre Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? 11.11 İndirimleri Ne Zaman? 11.11 İndirimleri Ne Zaman? 2023 Black Friday Ne Zaman? 2023 Black Friday Ne Zaman? Android ile IOS Arasındaki Farklar Nelerdir? Android ile IOS Arasındaki Farklar Nelerdir? Beyaz Eşya Enerji Sınıfları Nelerdir? Beyaz Eşya Enerji Sınıfları Nelerdir? Bulaşık Makinesi Alırken Neye Dikkat Edilmeli? Bulaşık Makinesi Alırken Neye Dikkat Edilmeli? Buzdolabı Alırken Neye Dikkat Edilmeli? Buzdolabı Alırken Neye Dikkat Edilmeli? Buzdolabı Temizliği ve Kokularıyla Başa Çıkma Rehberi Buzdolabı Temizliği ve Kokularıyla Başa Çıkma Rehberi Çamaşır Kurutma Makinesi Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Çamaşır Kurutma Makinesi Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Çamaşır Makinesi Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Çamaşır Makinesi Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Çay Makinesi Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Çay Makinesi Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Derin Dondurucu Alırken Neye Dikkat Edilmeli? Derin Dondurucu Alırken Neye Dikkat Edilmeli? Dikey Süpürge Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Dikey Süpürge Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Ekonomik Çeyiz Paketi Almanın Püf Noktaları Ekonomik Çeyiz Paketi Almanın Püf Noktaları En İyi Fiyat Performans Laptop Modelleri En İyi Fiyat Performans Laptop Modelleri En İyi Kahve Makineleri Rehberi 2024 En İyi Kahve Makineleri Rehberi 2024 En İyi Tost Makinesi Tavsiyeleri En İyi Tost Makinesi Tavsiyeleri Filtre Kahve Nasıl Yapılır? Filtre Kahve Nasıl Yapılır? Fırın Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Fırın Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Fiyat Performans Bluetooth Kulaklık Modelleri Fiyat Performans Bluetooth Kulaklık Modelleri Fiyat Performans Tablet Modelleri Fiyat Performans Tablet Modelleri Fiyat Performans Telefon Modelleri Fiyat Performans Telefon Modelleri Fiyat Performans Televizyonlar Fiyat Performans Televizyonlar Hangi Marka Hangi Ülkenin? Hangi Marka Hangi Ülkenin? Hava Temizleyici Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Hava Temizleyici Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Isıtıcı Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Isıtıcı Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Kahve Makinesi Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Kahve Makinesi Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Kahve Makinesi Kullanım Rehberi 2024 Kahve Makinesi Kullanım Rehberi 2024 Klima Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Klima Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Laptop Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Laptop Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Macbook Kullanım Rehberi Macbook Kullanım Rehberi Masaüstü Bilgisayar Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Masaüstü Bilgisayar Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Monitör Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Monitör Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Mutfakta kullanılan küçük ev aletlerini seçerken nelere dikkat edilmeli? Mutfakta kullanılan küçük ev aletlerini seçerken nelere dikkat edilmeli? Nasıl Yapılır: Televizyon Ayarlama Nasıl Yapılır: Televizyon Ayarlama Robot Süpürge mi Dikey Süpürge mi? Hangisi Alınmalı? Robot Süpürge mi Dikey Süpürge mi? Hangisi Alınmalı? Set Üstü Ocak Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Set Üstü Ocak Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Su Sebili Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Su Sebili Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Süpürge Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Süpürge Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Tablet Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Tablet Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Telefon Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Telefon Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Telefonun Hızlı Şarj Olması İçin ne Yapmalıyız? Telefonun Hızlı Şarj Olması İçin ne Yapmalıyız? Televizyon Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Televizyon Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? TV Ekran Boyutları Rehberi TV Ekran Boyutları Rehberi Ütü Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Ütü Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?
Kapat
SEPETİNİZ
{{item.Name}}
{{(item.ProductFeatures | filter: {Id : 2108})[0].Name}}
% {{ ((item.OldPrice - item.Price) / item.OldPrice * 100) | number:'0' }} İNDİRİM
{{(item.ProductFeatures | filter: {Id : 118})[0].Name}} {{item.Amount}} Adet
{{item.TotalPrice | number:2}} TL
{{item.TotalOldPrice | number:2}} TL
Sil
Sepet Boş
SEPETİNİZDE ÜRÜN BULUNMUYOR

Alışverişe geri dönerek seçiminizi yapabilirsiniz.

ALIŞVERİŞE DÖN
Aramayı Kapat
Kapat
Favori Listenizde Ürün Bulunmuyor

Karşılaştırma listenizde en az 2 ürün bulunmalıdır.

ALIŞVERİŞE DÖN