En İyi Tost Makinesi Tavsiyeleri

En İyi Tost Makinesi Tavsiyeleri
Date Icon Mart 02, 2024
Text Sizer
Close Icon3 dakika
  • Facebook Icon
  • Twitter Icon
  • Pinterest Icon
  • Envelope Icon
  • Whatsapp Icon

En çok ihtiyaç duyulan her mutfağın olmazsa olmazları arasında yer alan tost makinesi ile farklı öğünlerde pratik bir şekilde lezzetli tostlar hazırlayabilirsiniz. Herkesin severek tükettiği tostu, teknolojinin gelişmesiyle birlikte kısa sürede hazırlamanız mümkündür. Tercih ettiğiniz tost makinesine bağlı olarak; ızgara plaka materyali, plakaların özelliği, gücü ve tek seferde yapabildiği tost miktarı değişiklik gösterebilir.

Geçmişte kullanılan ocak üstü tost tavalarından çok daha hızlı ve iyi bir  şekilde pişiren tost makineleri; döküm, alüminyum ve granit gibi farklı materyallerden üretilir. Tost makinesi modellerine bağlı olarak bazı ürünlerde köfte, tavuk ve sebze gibi gıdaları ızgara yapmayı sağlayan özellikler bulunabilir. Eğer tost makinesini aynı zamanda bir elektrikli ızgara olarak kullanmak istiyorsanız ızgara özelliği bulunan tost makinelerini tercih edebilirsiniz.

Alışveriş öncesinde tost makinesi öneri ve yorumlarını incelemek en iyi ürünü seçmeniz için fikir verebilir. En iyi tost makinesi markası, sizin tost makinesinden beklentilerinizi  karşılayabilen markadır. Bu nedenle alışverişten önce hangi teknik özelliklere sahip makinenin sizin ihtiyacınızı karşılayacağına karar vermelisiniz. Tost makinesi tavsiye ve yorumlarına bakarak kullanıcıların memnuniyetlerini inceleyebilirsiniz. Almayı düşündüğünüz makineyi daha önce kullanmış kişilerin tost makinesi önerileri en doğru seçimi yapmanıza yardımcı olabilir.

En İyi Tost Makinesi Markaları

Tost makinesi markaları arasında bir tercih yaparken makinelerin teknik özellikleri incelenmelidir. Hem tost makinesi hem de ızgara olarak kullanılabilen ürünler fonksiyonel bir kullanım imkânı sunar. Izgara özelliği bulunan iyi bir tost makinesi tercih etmek için güvenilir markaların ürünlerini inceleyebilirsiniz. Beko, Fakir ve Delonghi gibi markalarda uzun yıllar boyunca güvenle kullanabileceğiniz, lezzetli tostlar ve ızgaralar yapabileceğiniz tost makinelerini bulabilirsiniz.

Beko TM 8946 I:

2000 watt gücündeki Beko TM 8946 I tost makinesi ile her yeri eşit pişen çıtır çıtır tostlar yapabilirsiniz. 6 dilim kapasitesi bulunan döküm pişirme yüzeyi sayesinde tostun lezzetine lezzet katabilirsiniz. Kademeli yükseklik ayarı özelliği ile incecik veya kalın tostlar yapabilirsiniz. 180 derece açılabilen ızgara özelliği sayesinde köfte, tavuk, balık gibi et ürünlerini ve sebzeleri ızgarada pişirebilirsiniz. Aşınmaya karşı yedi kat dayanıklı çıkarılabilir plakaların temizliği son derece kolaydır. Plakaları çıkardıktan dümdüz yüzeyde yumurta gibi yiyecekleri pişirip tostunuzun içine ya da yanına ekleyebilirsiniz. Tek makine ile farklı pişirme yöntemleri sunan bu tost makinesi, uzun yıllar boyunca kullanabileceğiniz kaliteli alternatifler arasında yer alır.

Delonghi Multigrill Easy SW12A.BK:

Tost yapmayı kolaylaştıran Delonghi Multigrill Easy SW12A.BK, teflon kaplamalı döküm bir üründür. Tek seferde iki kişilik tost yapılabileceğiniz Delonghi tost makinesi, çekirdek aileler için en uygun tost makinelerinden biridir. Yükseklik ayarlama özelliği ile farklı kalınlıktaki yiyecekleri pişirmenize yardımcı olur. Çıkarılabilir plakalara sahip Delonghi Multigrill Easy tost makinesinin temizliği de oldukça kolaydır. Tost makinesinin yağ toplama haznesi sayesinde temizlik işlemi daha kolay bir hâl alır. Ayrıca bu özellik tost yaparken fazla yağ kullanımının önüne geçer. Siyah renkli ve şık tasarımlı bu ürün tezgâh üzerinde çok yer kaplamaz ve farklı tarzlardaki mutfaklara uyum sağlar. Lezzetli tostlar yapabileceğiniz  ürünün öne çıkan özelliklerden bir diğeri ise otomatik kapanma özelliğidir. Bu özellik ile tost makinesini kapatmayı unutma ya da tostu yakma gibi sorunların önüne geçer.

Delonghi Multigrill CGH1012D:

Pişirme ısısını ve süresini ayarlama imkânı sunan Delonghi Multigrill CGH1012D, altı pişirme fonksiyonuyla lezzetli tostlar, et ve sebze ızgaraları pişirirmenizi kolaylaştırır. Delonghi Multigrill ile ne yemekler pişireceğinize karar veremiyorsanız makinenin özel dijital uygulamasından faydalanabilirsiniz. Bu uygulamada bulunan pişirme önerileri ile pratik bir şekilde yemek hazırlayabilirsiniz. Gelişen teknolojiye ayak uydurmuş olan Delonghi Multigrill’in dijital kontrol LED paneli pişirme süresini ayarlamayı sağlar. Delonghi Multigrill’i tost yapmak dışında et ve sebze pişirmek için de kullanabilirsiniz. Üründe yer alan “et mühürleme” özelliği ile et yemeklerini, doğru pişirme derecesinde hazırlayabilirsiniz. Etiniz pişerken diğer ızgara yüzeyinde etin yanında servis  edeceğiniz sebzeleri ızgara yapabilirsiniz. Delonghi Multigrill’in ızgara yüzeylerini birleştirebilir ve iki yüzeyi farklı ısı ayarlarında kullanabilirsiniz. Yemeğinizi yaptıktan sonra plaka yüzeylerini çıkarıp akan suyun altında ya da bulaşık makinesinde yıkayabilirsiniz.

Fakir N Joy:

6 dilimli ekmek kapasitesi ve 2000 Watt gücüyle Fakir N Joy, yüksek performanslı bir deneyim sunar. Ayarlanabilir sıcaklık kontrolü düğmesiyle istenilen sıcaklıkta tostlar pişirebilirsiniz. Izgara ve tost yaptıktan sonra ürünün temizliği çıkarılabilir plakalar sayesinde son derece kolay bir şekilde yapılır. Ürünün gövdesi 180 derece açılabilir ve ızgara makinesi olarak kullanılabilir. Beyaz et, kırmızı et ve sebzelerinizi Fakir N Joy ızgara özelliğinden yararlanarak en iyi şekilde pişirebilirsiniz. Üründe yağ damlatma tepsisi yer alır. Bu özellikle fazla yağlar kolayca dışarı atılır.

Tost Makinesi Nasıl Temizlenir?

Pratik bir pişirme deneyimi sunan tost makinesinin temizliği büyük önem taşır. Tost yaparken akan peynirler, sucuk gibi şarküteri ürünlerinin yağları ve kızarmış ekmek parçaları zamanla tost makinesinin plakalarına yapışır. Tostu temizlenmemiş plakalar arasında yapmak hem tostun lezzetini değiştirir hem gıda güvenliği açısından uygun değildir. Bunun için her tost yapımı sonrası tost makinesinin, makinenin özelliğine uygun bir şekilde temizlenmesi gerekir. Makinenin motoruna su ya da temizlik ürünü gelmesi bozulmasına neden olur. Plakalara akan peynir ve yağları etkili bir şekilde temizleyebilmek için plakaları köpürtmek de doğru bir temizlik yöntemi değildir. Eğer tost makinesinin plakaları çıkarılabilir özellikte değilse temizlik için en iyi yöntem, deterjanlı bir bezle silmek ve sonrasında makine tamamen deterjandan arınana dek durulanmış bez ile silmektir. Bu işlemi yaparken çok fazla deterjan kullanmamaya ve makineyi köpürtmemeye dikkat etmelisiniz. Plakaları çıkarılabilir özellikte olmayan tost makinelerinde doğal içerikli, kimyasal içermeyen bulaşık deterjanları ya da karbonat ve sirke gibi doğal bir şekilde temizlik yapmayı sağlayan ürünler kullanılabilir. Karbonatı sirke ile bir macun kıvamına getirip sünger yardımıyla tost makinenizdeki yağları ve kalıntılarını temizleyebilirsiniz. Sirke kokusu ve karbonat kalıntıları çıkana dek ıslak bez ile durulayabilirsiniz.

Plakaları çıkarılabilen tost makineleri son derece pratik bir şekilde temizlenebilir. Plakalar, her tost yapımından sonra kolay bir şekilde çıkarılıp bulaşık deterjanıyla köpürterek temizlenir. Ardından akan suyun altında tamamen köpükten arınana dek durulanır. Bazı plakalar bulaşık makinesinde de yıkanabilir. Çıkarılabilir plakaları yıkarken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, aşındırıcı temizlik malzemeleri kullanmamaktadır. Plakaları tellemek de plaka kaplamasının çizilmesine neden olabilir. Bu nedenle plaka üzerindeki kalıntıları temizlemek için sert fırça ya da süngerler kullanılmamalıdır.

Döküm malzemeden yapılmış tost makinelerinin temizliğinde ise deterjan ve su kullanılması uygun değildir. Döküm, deterjanı emeceğinden plakalarda koku kalır ve gıdaya dökümden deterjan kalıntısı geçer. Ayrıca dökümden deterjanı suyla da durulamak mümkün değildir. Dökümü su ya da karbonat ve sirke gibi doğal malzemelerle temizlemek  de yanlıştır. Bu malzemeye su değdiğinde kısa sürede paslanma meydana gelebilir. Demir döküm malzeme plakalara sahip tost makinelerinin temizliği deterjan kullanılmasa da son derece kolaydır. Temizlik için öncelikle tost makinesindeki kalıntıları tel fırça ile kazımak gerekir. Ardından makine üzerindeki kalıntılar, kuru bir bez veya kuru kâğıt havlu yardımıyla temizlenir. Sonrasında makinenin hem alt hem de üst plakaları sıvı yağ ile yağlanır. Tost makinelerin dış yüzeyleri ise deterjanlı bez ya da yüzey temizlemeye uygun ıslak mendillerle silinebilir.

Tost Makinesi Alırken Nelere Dikkat Edilmeli

Tost makineleri hem yapıldıkları malzeme hem de teknik özellikleriyle çok farklı çeşitlere sahiptir. En iyi tost makinesi yorumlar bölümlerini inceleyerek kullanıcı görüşlerine göre bir seçim yapabilirsiniz. Onlarca farklı model ve birçok teknik özellik arasından nasıl seçim yapacağınıza karar veremiyorsanız bazı temel noktalara dikkat ederek en iyi tost makinesi seçimini yapabilirsiniz.

  • Watt:

İyi bir tost yapabilmek için tost makinesinin gücü son derece önemlidir. Tost uygun sıcaklıkta ısınmazsa çıtır değil, yumuşak bir dokuya sahip olur. Bu nedenle tost makinesi seçiminde ilk dikkat edilmesi gereken nokta makinenin kaç watt’lık bir güce sahip olduğudur. Genel olarak 1500-2000 watt gücündeki tost makinelerinin güzel tostlar için ideal olduğu söylenebilir.  

  • Plaka malzemesi:

Plaka malzemesi, tost makinesi seçerken en çok dikkat edilmesi gereken noktalardan biridir. Bu malzeme tostun lezzetini etkileyen önemli faktörlerden biridir. Döküm ya da döküm üzeri yapışmaz kaplama ürünlerin plakalarının çizilmelere karşı dayanıklı malzemeden üretilmiş olması uzun ömürlü kullanım imkânı sunar.

Döküm materyal kullanılan plakalar lezzetli tostlar yapmanıza yardımcı olur. Bu plakaları tercih ederek daha leziz tostlar hazırlayabilirsiniz.

  • Plaka temizliği:

Plaka temizliğinin tost yapmak kadar pratik olması zamandan tasarruf etmenizi sağlar. Çıkarılabilir özellikte olmayan plakaları temizlemek zor olabilir. Bu nedenle tercih edeceğiniz tost makinesinin plakaların çıkarılabilir özellikte olup olmadığına dikkat etmelisiniz.

  • Sıcaklık Ayarı:

Sıcaklığın ayarlanabiliyor olması tost ve ızgaraları istediğiniz sıcaklık derecesinde pişirmenize yardımcı olur. Tostu daha düşük sıcaklıkta pişirmek, çok kızartmamak için sıcaklığı düşürebilirsiniz. Izgara yapacaksanız yüksek sıcaklıklar tercih edebilirsiniz. Tek bir sıcaklık ayarı her zaman aynı kıvamda tostlar pişirmeyi sağlar.

  • Yükseklik ayarı:

Bu özellik sayesinde farklı kalınlıktaki yiyecekleri kolaylıkla pişirebilirsiniz. Özellikle içi çok dolu tostlar seviyorsanız ya da hamburger ekmeği gibi farklı ekmek türleri ile tost yapacaksanız bu özelliği kullanabilirsiniz.  

  • Pişirme kapasitesi:

Tost makinesinin tek seferde yapabildiği tost miktarı, tost makinesi seçiminde belirleyicidir. Bir, iki kişilik evler için büyük makineler kullanışlı değildir. İki tost yapabilme kapasitesine sahip olan makineler daha küçük mutfaklar için ve çekirdek aileler için uygun bir seçimdir. Altı dilim ekmek kapasiteli tost makinesi modelleri boyut olarak daha büyüktür. Bu makineler ile tek seferde  çok sayıda tost yapılabildiğinden kalabalık aileler için daha uygundur.

  • Izgara Özelliği:

Tost makinesinden beklentiniz yalnızca tost yapmaksa ızgara özelliği bulunan makineleri tercih etmeniz gerekmez ancak çok fonksiyonlu bir pişirme için tost makinesinde ızgara özelliği bulunup bulunmadığına dikkat etmelisiniz. Ayrıca bu özellik sayesinde tostun içine koyacağınız ürünleri kolaylıkla pişirebilirsiniz. Izgara özelliği bulunan makineler genel olarak daha büyüktür. Izgaralı bir tost makinesi satın alacaksanız pratik kullanım için tost ve ızgara plakaları kolay temizlenebilen makineleri tercih edebilirsiniz.

  • Fiyat ve Performans:

Tost makinesi fiyatları, makinenin sahip olduğu fonksiyonlara göre değişiklik gösterir. En iyi performansı sunacak makineyi seçebilir, farklı ürünlerin performanslarını ve fiyatlarını kıyaslayarak alışverişinizi kolaylaştırabilirsiniz.  

Beko, Delonghi ve Fakir gibi en iyi tost makinesi markalarına ait ürün modellerini Jebinde’de bulabilir, seçtiğiniz tost makinesine Jebinde avantajlarıyla hemen sahip olabilirsiniz.

BU YAZIDAKİ ÜRÜNLER

Beko TM 8946 I Tost Makinesi
Beko
Beko TM 8946 I Tost Makinesi
3.942,00 TL
SEPETE EKLE
Delonghi Multigrill Easy SW12A.BK Tost Makinesi
DeLonghi
Delonghi Multigrill Easy SW12A.BK Tost Makinesi
5.549,00 TL
3.829,00 TL
SEPETE EKLE
Delonghi Multigrill CGH1012D Izgara/Tost Makinesi
DeLonghi
Delonghi Multigrill CGH1012D Izgara/Tost Makinesi
20.899,00 TL
16.899,00 TL
SEPETE EKLE
Fakir N Joy Tost Makinesi Antrasit
Fakir
Fakir N Joy Tost Makinesi Antrasit
2.999,00 TL
SEPETE EKLE
DİĞER YAZILAR
Ankastre Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Ankastre Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? 11.11 İndirimleri Ne Zaman? 11.11 İndirimleri Ne Zaman? 2023 Black Friday Ne Zaman? 2023 Black Friday Ne Zaman? Android ile IOS Arasındaki Farklar Nelerdir? Android ile IOS Arasındaki Farklar Nelerdir? Beyaz Eşya Enerji Sınıfları Nelerdir? Beyaz Eşya Enerji Sınıfları Nelerdir? Bulaşık Makinesi Alırken Neye Dikkat Edilmeli? Bulaşık Makinesi Alırken Neye Dikkat Edilmeli? Buzdolabı Alırken Neye Dikkat Edilmeli? Buzdolabı Alırken Neye Dikkat Edilmeli? Buzdolabı Temizliği ve Kokularıyla Başa Çıkma Rehberi Buzdolabı Temizliği ve Kokularıyla Başa Çıkma Rehberi Çamaşır Kurutma Makinesi Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Çamaşır Kurutma Makinesi Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Çamaşır Makinesi Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Çamaşır Makinesi Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Çay Makinesi Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Çay Makinesi Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Derin Dondurucu Alırken Neye Dikkat Edilmeli? Derin Dondurucu Alırken Neye Dikkat Edilmeli? Dikey Süpürge Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Dikey Süpürge Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Ekonomik Çeyiz Paketi Almanın Püf Noktaları Ekonomik Çeyiz Paketi Almanın Püf Noktaları En İyi Fiyat Performans Laptop Modelleri En İyi Fiyat Performans Laptop Modelleri En İyi Kahve Makineleri Rehberi 2024 En İyi Kahve Makineleri Rehberi 2024 En İyi Tost Makinesi Tavsiyeleri En İyi Tost Makinesi Tavsiyeleri Filtre Kahve Nasıl Yapılır? Filtre Kahve Nasıl Yapılır? Fırın Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Fırın Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Fiyat Performans Bluetooth Kulaklık Modelleri Fiyat Performans Bluetooth Kulaklık Modelleri Fiyat Performans Tablet Modelleri Fiyat Performans Tablet Modelleri Fiyat Performans Telefon Modelleri Fiyat Performans Telefon Modelleri Fiyat Performans Televizyonlar Fiyat Performans Televizyonlar Hangi Marka Hangi Ülkenin? Hangi Marka Hangi Ülkenin? Hava Temizleyici Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Hava Temizleyici Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Isıtıcı Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Isıtıcı Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Kahve Makinesi Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Kahve Makinesi Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Kahve Makinesi Kullanım Rehberi 2024 Kahve Makinesi Kullanım Rehberi 2024 Klima Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Klima Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Laptop Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Laptop Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Macbook Kullanım Rehberi Macbook Kullanım Rehberi Masaüstü Bilgisayar Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Masaüstü Bilgisayar Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Monitör Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Monitör Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Mutfakta kullanılan küçük ev aletlerini seçerken nelere dikkat edilmeli? Mutfakta kullanılan küçük ev aletlerini seçerken nelere dikkat edilmeli? Nasıl Yapılır: Televizyon Ayarlama Nasıl Yapılır: Televizyon Ayarlama Robot Süpürge mi Dikey Süpürge mi? Hangisi Alınmalı? Robot Süpürge mi Dikey Süpürge mi? Hangisi Alınmalı? Set Üstü Ocak Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Set Üstü Ocak Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Su Sebili Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Su Sebili Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Süpürge Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Süpürge Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Tablet Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Tablet Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Telefon Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Telefon Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Telefonun Hızlı Şarj Olması İçin ne Yapmalıyız? Telefonun Hızlı Şarj Olması İçin ne Yapmalıyız? Televizyon Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Televizyon Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? TV Ekran Boyutları Rehberi TV Ekran Boyutları Rehberi Ütü Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Ütü Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?
Kapat
SEPETİNİZ
{{item.Name}}
{{(item.ProductFeatures | filter: {Id : 2108})[0].Name}}
% {{ ((item.OldPrice - item.Price) / item.OldPrice * 100) | number:'0' }} İNDİRİM
{{(item.ProductFeatures | filter: {Id : 118})[0].Name}} {{item.Amount}} Adet
{{item.TotalPrice | number:2}} TL
{{item.TotalOldPrice | number:2}} TL
Sil
Sepet Boş
SEPETİNİZDE ÜRÜN BULUNMUYOR

Alışverişe geri dönerek seçiminizi yapabilirsiniz.

ALIŞVERİŞE DÖN
Aramayı Kapat
Kapat
Favori Listenizde Ürün Bulunmuyor

Karşılaştırma listenizde en az 2 ürün bulunmalıdır.

ALIŞVERİŞE DÖN