Hava Temizleyici Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Hava Temizleyici Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?
Date Icon Şubat 28, 2024
Text Sizer
Close Icon3 dakika
  • Facebook Icon
  • Twitter Icon
  • Pinterest Icon
  • Envelope Icon
  • Whatsapp Icon

Hava kirliliği, alerjenler, yemek buharı veya sigara dumanı gibi kirleticiler, yaşam alanlarının konforunu olumsuz yönde etkileyebilir. Polen, akar ya da evcil hayvanlardan dökülen tüyler de alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Ortamdaki kirliliğin nedeni ne olursa olsun yaşam alanlarını partiküllerden, bakterilerden ve alerjenlerden arındırmak için iyi bir hava temizliğine ihtiyaç vardır. Güncel filtreleme sistemleri ile gelen yeni nesil hava temizleyiciler sayesinde sadece toz ve tüyler değil bakteri ve kötü koku gibi kirleticiler de yaşam alanlarından uzak tutulabilir.

Hava Temizleyici Ne İşe Yarar?

Hava temizleme cihazı ne işe yarar sorusu kapalı alanlarda yüksek hijyen elde etmek isteyen kullanıcıların merak ettiği konulardan biridir. Hava temizleyiciler toz, polen ve mini parçacıklar gibi havada dolaşan kirleticileri azaltarak odadaki hava kalitesini yükselten cihazlardır. Yüksek kaliteli hava temizleyiciler sigara dumanı, yemek dumanı veya parfüm tarzındaki istenmeyen kokuları da ortamdan arındırabilir. Genel hava kalitesini korumaya yardımcı olan hava temizleme cihazları bazı bakteri ve virüslerin de varlığını en aza indirebilir.

Yüksek verimli partikül hava filtresi anlamına gelen HEPA filtreler, günümüz hava temizleyicilerin en önemli özellikleri içinde yer alır. HEPA filtre sistemi 0,3 mikron (μm) çapındaki toz, küf, polen ve bakteri gibi kirleticileri %99,97 oranında yakalama yeteneğine sahiptir. HEPA filtresi 0,3 mikrondan küçük bazı bakterileri, virüsleri ve aerosolleri de yakalayarak daha sağlıklı bir ortam oluşturabilmeye yardımcı olur. HEPA filtrenin verimliliğini ve kullanım ömrünü arttırmak için eklenen ek filtreler de kaba tozları ve partikülleri başarıyla yakalar.

Ev, ofis, atölye veya iş yeri gibi kapalı alanlarda hava temizleyici bulundurmak, hava kalitesini yükselttiği gibi ortama yayılan tozu da azaltır. Bu sayede süpürme ya da toz alma sıklığını en aza indirmek mümkün olur. Ayrıca hava temizleme cihazları kedi, köpek, kuş gibi evcil hayvanlardan dökülen tüyleri kendine çekerek ortamdaki alerjen seviyesini minimize eder. Havaya karışan toz veya tüyler ortama tekrar yayılmadan, ön filtreleme parçaları tarafından toplanır.

Aktif karbon filtreler ile güçlendirilen yeni nesil hava temizleyiciler havadaki organik veya inorganik partikülleri filtreler. Güçlü bir koku giderici olan aktif karbon filtre ekleri buhar, nem veya hava içindeki kirleticileri filtreleyerek yeniden ortama karışmasını engeller. Bazı hava temizleme cihazlarında odaya canlılık kazandıracak ve güzel koku katacak ek filtre seçenekleri de bulunabilir.

Otomatik olarak çalışabilen hava temizleme makineleri 7/24 açık tutulabilir. Ortamdaki hava kalitesini ölçen partikül sensörleri, kirlilik durumuna uygun olarak çalışır. Küçük bir odanın havasını tazelemek yarım saat kadar sürerken salon gibi büyük odalarda bu süre 2-3 saate kadar çıkabilir. Yeni nesil hava cihazlarının şık tasarımı sayesinde hava temizleyiciler vazo gibi eşyalarla bir arada da kullanılabilir.

Yaşam alanlarının bir parçası olan hava temizleme cihazları genellikle çok sessiz çalışır. Referans çalışma değeri 50 desibel civarındadır. Sessiz veya dengeli çalışmaya katkıda bulunan kullanım modları sayesinde 25-30 desibel gibi alt değerlerde cihazı çalıştırmak mümkün olur. Ayrıca ambiyans aydınlatma özelliğiyle gelen ürünler, modern tasarımı ekstra aydınlatma ile birleştirerek bulunduğu odaya şık bir görünüm kazandırır.

Hava Temizleyici Nasıl Kullanılır?

Hava temizleme cihazlarının kullanımı oldukça pratiktir. Genellikle yarı otonom olarak tasarlanan yeni nesil ürünler, gelişmiş sensörler aracılığıyla ortamdaki hava kirliliğini ölçer ve otomatik olarak çalışır. Uyku, kirli hava, koku giderme gibi çeşitli kullanım modları da kullanıcı ihtiyaçlarına göre cihazı optimize etmeye olanak tanır. Tavandan zemine kadar hava temizleme özelliği bulunan cihazlar, yere yakın konumlandırıldığı takdirde ortamdaki havayı kirleticilerden arındırabilir.

Hangi hava temizleyici cihazının hangi ortam için uygun olduğuna karar vermek için ise ürünün ortalama hava temizleme kapasitesine, temiz hava dağıtım hızı (CADR) değerlerine ve filtreleme özelliklerine bakmak gerekir. Oturma odası, yatak odası veya ofis gibi orta büyüklükteki odalar için 20-35m²'lik kapasiteye sahip bir ürün yeterlidir. Salon ya da iş yeri gibi çok daha geniş alanlarda ise ya daha yüksek kapasiteli ürünler tercih edilmelidir ya da iki veya üç adet hava temizleme cihazı bir arada kullanılmalıdır.

Wi-Fi ya da Bluetooth kablosuz bağlantı özellikleri ile sunulan hava temizleyiciler tablet, cep telefonu, Akıllı TV ya da uzaktan kumanda ile rahatlıkla kontrol edilebilir. Alexa veya Google Asistan uygulamalarıyla eşleştirilebilen cihazlar sesli komutla çalıştırılabilir. Fan hızı, aydınlatma ve mod değişimi benzeri fonksiyonlar uzaktan kolayca yönetilebilir. Ayrıca mobil uygulamalar üzerinden ortamdaki hava kalitesini canlı olarak takip etmek veya farklı senaryolara uygun olarak cihazı programlayabilmek de mümkün olur.

Hava temizleme cihazının uygun konuma alınması da oda içindeki havanın temizliği açısından önemlidir. Odanın merkezi konumunda bulunan hava temizleyici, mevcut havayı daha verimli bir şekilde sirküle eder. Cihaz önünde kitaplık, masa, koltuk benzeri mobilyaların yer almaması da hava temizleyici kullanımında dikkat edilmesi gereken detaylar arasında yer alır. Ayrıca seçilen konumun hava giriş ve çıkışını etkilememesine de özen gösterilmelidir.

Hava temizleyiciler elektrik süpürgesi gibi büyük toz parçalarını veya alerjenleri doğrudan temizleyemez. Hava kalitesini yükseltmeye yardımcı olması amacıyla haftada birkaç kez oda süpürülerek tozlardan temizlenebilir. Cihazı kullanmadan önce ortamdaki havayı tazelemek için belli bir süre camlar açılabilir. Kullanım esnasında ise tüm camlar kapatılmalı ve temizleyicinin fazladan çalışması önlenmelidir.

Hava Temizleme Cihazı Nasıl Temizlenir?

Hava temizleme cihazlarının uzun yıllar ve yüksek verimlilikte kullanılabilmesi için rutin bir şekilde temizlenmesi gerekir. Kompakt yapıda tasarlanan katmanlı filtre sistemleri kolayca temizlenebilir. Tüy, kıl ya da toz parçaları gibi büyük partiküller, ön filtreleme aparatları tarafından yakalanır. Bu sayede hem ince filtrelerin daha uzun süreler yüksek performansını koruması sağlanır, hem de evcil hayvan tüyleri gibi atıklar zahmetsizce iç ortamdan arındırılır. Hava temizleme cihazlarının detaylı temizliği şu şekildedir:

  • İlk olarak hava temizleyiciyi kapatılır ve fişten çekilerek güvenli bir yere alınır.
  • Ön filtre sökülerek daha sonra temizlenmek üzere dışarı alınır.
  • Ön filtrenin altındaki karbon filtre yerinden çıkarılır ve ana filtrelere ulaşılır.
  • Bu aşamada karbon filtreyi temizlemeye ihtiyaç yoktur. Kötü koku gibi etkenleri gidermeye yardımcı olan karbon filtreler kullanım ömrünü tamamladıktan sonra yenisi ile değiştirilir.
  • Su ile temasında yapısı bozulabilen HEPA filtrelerin fırça aparatı takılı bir elektrikli süpürgeyle süpürülmesi ve ince bir fırça ile kirlerinden arındırılması yeterlidir.
  • Ayrıca ürünün yapısı müsaitse köşe alanlarda veya birleşme noktalarında toplanan tozlar da elektrik süpürgesi ile temizlenebilir.
  • Cihazın hava kanalları ve dış yüzeyleri de nemli bir bezle silinerek kirden arındırılır.
  • Temizleme aşamasında ağartıcı, deterjan ya da sprey temizleyici gibi kimyasalların kullanılmaması gerekir.

Hava temizleme cihazı üzerinde ön filtre mevcut ise ilk olarak bu filtre çıkarılır ve aşağıda sıralanan adımlar izlenir:

  • Ön filtre üstüne yapışan toz yumaklarından ve tüylerden kurtulmak için fırça aparatlı bir süpürge kullanılabilir.
  • Kaba kirleri topladıktan sonra kir veya kalıntıları temizlemek için yıkama aşamasına geçilebilir.
  • Üretici firma tarafından paylaşılan yıkama detaylarına uygun olarak ön filtre bulaşık makinesinde veya elde ılık su ve sabunla yıkanabilir.
  • Ön filtre tamamen kuruyana kadar nemsiz bir alanda bekletilir ve ardından cihaz üzerine takılır.
  • Son aşamada tüm filtreler tekrar hava temizleyiciye takılarak cihaz yeniden kullanıma hazır hale getirilir.

2024'te Alınabilecek En İyi Hava Temizleyici Cihazlar

Yeni nesil, kullanışlı ve verimli bir hava temizleyici cihazda gerçek HEPA filtresi, karbon filtre sistemi ve nemlendirme teknolojisi gibi güncel özelliklerin bulunması büyük önem taşır. Ayrıca hava temizleyiciler diğer ev eşyalarından farklı olarak oldukça beğenilen bir tasarıma da sahiptir. Güncel teknolojiler ile donatılan TCL ürünleri fiyat performans anlamında oldukça iyidir. Günlük hayatınıza konfor katacak TCL imzalı hava temizleme cihazlarına yakından göz atabilirsiniz.

TCL Breeva A2

Fiyat performans anlamında 2024 en iyi hava temizleme cihazı seçenekleri içinde yer alan TCL Breeva A2, ufak boyutları ve çok yönlü filtreleme özellikleri ile dikkat çeker. HEPA H13 filtre sistemi ile gelen cihaz, havadaki zararlı partiküllerin %99.97’sini tutarak üst düzey filtreleme sağlar. Breeva A2 modelinin aktif karbon filtre seti ise kötü kokuları, organik bileşenleri, uçucu partikülleri hapsederek ortamdan arındırır.

Kapalı alanda serbest olarak gezen ultra ince partiküller, Breeva Shield Anion teknolojisi yardımıyla toplanır. White noise özellikli kapalı sistem motor mekanizması, uyku modunda 26 dB değerinde çalışarak konforlu bir kullanım sağlar. TCL Breeva A2 modelinin dahili nemlendirici özelliği ise ortamı kuruluktan koruyarak kullanıcılara ferah bir yaşam alanı sunar.

TCL Breeva A5

TCL Breeva A2 modelinin üst modeli olan Breeva A5; HEPA H13, aktif karbon filtre, Breeva Shield benzeri güncel filtreleme özelliklerine sahiptir. Havada dolaşan virüslerin içeriğindeki DNA ve RNA'ları yok edebilen Breeva Shield TM UV-C özelliği, alerjenlere karşı da etkili bir önlemdir. Çift sensör desteğiyle hava kalitesini sürekli olarak takip eden cihaz, otomatik fan hızı sayesinde ortama uygun şekilde çalışır.

Orta genişlikteki veya büyük odalar için ideal olan TCL Breeva A5, yaklaşık 35m²'lik bir odanın havasını etkili bir şekilde temizler. Panel kilidi ve kolay erişilebilir buton düzeni, cihazın kullanımını kolaylaştırır. Ürün üzerinde yer alan ortam ışığı ve kule tipi tasarım detayları da odanıza estetik bir dokunuş kazandırır.

TCL Breeva Pro 400

Dünyanın en iyi hava temizleme cihazı için iyi bir alternatif olan TCL Breeva Pro 400; yıkanabilir ön filtre, emprenyeli aktif karbon ve HEPA H13 filtre sistemleri ile üst düzey hava temizliği sağlar. Cihazın 400 m³/s’e ulaşabilen temiz hava dağıtım hızı (CADR) ortamdaki kirli havanın hızla arındırılmasına olanak tanır. Ayrıca ön kapağın hemen altına konumlandırılan filtre parçası kolayca sökülerek yıkanabilir.

TCL Breeva Pro 400, 42 m²’ye kadar geniş alanları kapsayabildiği için stüdyo daire, ofis veya büyük salon gibi ortamların havasını tek başına değiştirebilir. Google Assistant ve Alexa ile entegre edilebilen TCL hava temizleme cihazları, hava temizliğini anlık olarak takip edebilme kolaylığı sağlayarak kullanım konforunu yükseltir.

En iyi hava temizleme cihazı tavsiye üzerine alınabileceği gibi kullanıcı yorumlarından da yola çıkarak isabetli tercihlerde bulunabilmek mümkündür. En iyi hava temizleme cihazı yorumları ve değerlendirmelerini okuyarak ürünle ilgili dönüşlere ulaşabilir, kullanıcıların deneyimlerinden yararlanabilirsiniz. Evinizde, ofisinizde veya iş yerinizde kullanabileceğiniz hava temizleyicileri ayrıntılı olarak inceleyebilir, en iyi hava temizleme cihazı modellerine Jebinde ayrıcalıkları ve ödeme kolaylıkları ile sahip olabilirsiniz.

BU YAZIDAKİ ÜRÜNLER

TCL Breeva A2 Siyah Akıllı Hava Temizleyici
TCL
TCL Breeva A2 Siyah Akıllı Hava Temizleyici
3.599,00 TL
3.499,00 TL
SEPETE EKLE
TCL Breeva A2 Beyaz Akıllı Hava Temizleyici
TCL
TCL Breeva A2 Beyaz Akıllı Hava Temizleyici
3.599,00 TL
SEPETE EKLE
TCL Breeva A5 Akıllı Hava Temizleyici
TCL
TCL Breeva A5 Akıllı Hava Temizleyici
5.899,00 TL
SEPETE EKLE
TCL Breeva Pro 400 Premium Hava Temizleyici
TCL
TCL Breeva Pro 400 Premium Hava Temizleyici
4.199,00 TL
SEPETE EKLE
DİĞER YAZILAR
Ankastre Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Ankastre Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? 11.11 İndirimleri Ne Zaman? 11.11 İndirimleri Ne Zaman? 2023 Black Friday Ne Zaman? 2023 Black Friday Ne Zaman? Android ile IOS Arasındaki Farklar Nelerdir? Android ile IOS Arasındaki Farklar Nelerdir? Beyaz Eşya Enerji Sınıfları Nelerdir? Beyaz Eşya Enerji Sınıfları Nelerdir? Bulaşık Makinesi Alırken Neye Dikkat Edilmeli? Bulaşık Makinesi Alırken Neye Dikkat Edilmeli? Buzdolabı Alırken Neye Dikkat Edilmeli? Buzdolabı Alırken Neye Dikkat Edilmeli? Buzdolabı Temizliği ve Kokularıyla Başa Çıkma Rehberi Buzdolabı Temizliği ve Kokularıyla Başa Çıkma Rehberi Çamaşır Kurutma Makinesi Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Çamaşır Kurutma Makinesi Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Çamaşır Makinesi Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Çamaşır Makinesi Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Çay Makinesi Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Çay Makinesi Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Derin Dondurucu Alırken Neye Dikkat Edilmeli? Derin Dondurucu Alırken Neye Dikkat Edilmeli? Dikey Süpürge Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Dikey Süpürge Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Ekonomik Çeyiz Paketi Almanın Püf Noktaları Ekonomik Çeyiz Paketi Almanın Püf Noktaları En İyi Fiyat Performans Laptop Modelleri En İyi Fiyat Performans Laptop Modelleri En İyi Kahve Makineleri Rehberi 2024 En İyi Kahve Makineleri Rehberi 2024 En İyi Tost Makinesi Tavsiyeleri En İyi Tost Makinesi Tavsiyeleri Filtre Kahve Nasıl Yapılır? Filtre Kahve Nasıl Yapılır? Fırın Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Fırın Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Fiyat Performans Bluetooth Kulaklık Modelleri Fiyat Performans Bluetooth Kulaklık Modelleri Fiyat Performans Tablet Modelleri Fiyat Performans Tablet Modelleri Fiyat Performans Telefon Modelleri Fiyat Performans Telefon Modelleri Fiyat Performans Televizyonlar Fiyat Performans Televizyonlar Hangi Marka Hangi Ülkenin? Hangi Marka Hangi Ülkenin? Hava Temizleyici Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Hava Temizleyici Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Isıtıcı Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Isıtıcı Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Kahve Makinesi Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Kahve Makinesi Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Kahve Makinesi Kullanım Rehberi 2024 Kahve Makinesi Kullanım Rehberi 2024 Klima Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Klima Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Laptop Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Laptop Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Macbook Kullanım Rehberi Macbook Kullanım Rehberi Masaüstü Bilgisayar Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Masaüstü Bilgisayar Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Monitör Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Monitör Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Mutfakta kullanılan küçük ev aletlerini seçerken nelere dikkat edilmeli? Mutfakta kullanılan küçük ev aletlerini seçerken nelere dikkat edilmeli? Nasıl Yapılır: Televizyon Ayarlama Nasıl Yapılır: Televizyon Ayarlama Robot Süpürge mi Dikey Süpürge mi? Hangisi Alınmalı? Robot Süpürge mi Dikey Süpürge mi? Hangisi Alınmalı? Set Üstü Ocak Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Set Üstü Ocak Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Su Sebili Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Su Sebili Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Süpürge Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Süpürge Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Tablet Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Tablet Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Telefon Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Telefon Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Telefonun Hızlı Şarj Olması İçin ne Yapmalıyız? Telefonun Hızlı Şarj Olması İçin ne Yapmalıyız? Televizyon Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Televizyon Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? TV Ekran Boyutları Rehberi TV Ekran Boyutları Rehberi Ütü Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Ütü Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?
Kapat
SEPETİNİZ
{{item.Name}}
{{(item.ProductFeatures | filter: {Id : 2108})[0].Name}}
% {{ ((item.OldPrice - item.Price) / item.OldPrice * 100) | number:'0' }} İNDİRİM
{{(item.ProductFeatures | filter: {Id : 118})[0].Name}} {{item.Amount}} Adet
{{item.TotalPrice | number:2}} TL
{{item.TotalOldPrice | number:2}} TL
Sil
Sepet Boş
SEPETİNİZDE ÜRÜN BULUNMUYOR

Alışverişe geri dönerek seçiminizi yapabilirsiniz.

ALIŞVERİŞE DÖN
Aramayı Kapat
Kapat
Favori Listenizde Ürün Bulunmuyor

Karşılaştırma listenizde en az 2 ürün bulunmalıdır.

ALIŞVERİŞE DÖN